EPC

U wenst uw woning te verkopen of te verhuren? Dan dient u te beschikken over een "energieprestatiecertificaat" of kortweg "EPC". Het EPC is verplicht voor alle woningen, appartementen, studio's,... die verkocht of verhuurd worden. Voor collectieve woongebouwen, zoals studentenkamers of gemeenschapshuizen met een gemeenschappelijke keuken of badkamer, wordt één EPC voor het volledige gebouw opgemaakt. 

Dergelijk EPC geeft de energiezuinigheid van een woning aan en bevat tips om het energieverbruik van de woonst te verlagen. Zowel kopers als huurders kunnen aan de hand van het EPC beter inschatten hoeveel energie hun nieuwe woonst zal verbruiken. Daarnaast vermeldt het EPC een aantal energiebesparende adviezen. 

Wij komen bij U ter plaatse de woning inspecteren en verwerken daarna alle gegevens om zo de energiescore te berekenen. Bij verkoop van de woning wordt het EPC overhandigd aan de nieuwe eigenaar, bij verhuur krijgt de huurder een kopie van het EPC. Een EPC is 10 jaar geldig, ook als de woning opnieuw wordt verkocht of verhuurd. 

LET OP: Indien U uw woning verkoopt zonder EPC bestaat de kans dat U beboet wordt door het Vlaams Energieagentschap (VEA). Deze boetes schommelen tussen de 500€ en 5.000€.